След повече от половин година усилена работа, дойде време да ви разходя из новото студио Nikolov Creative в Пловдив.

 

Без много да се бавим, започваме от зоната за кафе. Това всъщност е едно малко продължение на коридора на студиото, което реших да оползотворя, като направих набързо един малък бар от транспортни палети, а върху него сложих кафе машината. За сега е само това, но в бъдеще трябва да отделя малко повече време на това пространство, за да стане малко по-функционално и малко по-уютно, като останалата част от студиото.

 

Преминаваме към следващото помещение, което е най-голямото от всички и е същинското студио. Там почти няма мебели, за да има пространство да се разполагат декори и снимачна техника. Повечето мебели тук са на колелца, за да се местят лесно при нужда, така пространството може да се трансформира за минути. Най-голямата стена в това помещение е напълно празна, а в горната и част е монтирана релса за закрепване на фонове. така тя винаги е готова за снимки. Също така е боядисана в бяло като всички останали стени в студиото и при нужда може бързо да се снимат неща на бял фон върху нея.

 

 

 

 

 

Цялото студио е третирано със звукопоглъщащи панели с цел да се поеме голяма част от ехото, което е задължително при снимане на видео. Също така всички лампи са с фотографски енергоспестяващи крушки, които светят със същия цвят светлина, като прожекторите, които използвам (5500К).

 

 

Пренасяме се в другото помещение, което е свързано с основното студио с преход, но то освен за снимане се използва и като офис/склад за техника. Тук има две бюра, едното е моето, а другото е свободно за други хора, които идват да ми помагат с проектите, когато се наложи.

Два рафта, които са здраво хванати за стената служат за складиране на техника – фото апарати, камери, обективи, слайдери и други.

Всички останали стени в студиото са заети с различни декори, които са постоянни и винаги готови да се снимат продукции за които не искам да отделям много време за подготовка. Сега ще ви представя четири от тези декори, като не всички са завършени все още.

 

Етажерка и стена от палети

Този декор е вдъхновен от старото ми студио, но все още не е съвсем завършен. За него използвах етажерката, която взех от старото студио и я вкарах в прехода между двете стаи, тъй като без нея той беше ненужно широк и така успях да оползотворя още малко пространство. Точно до нея съм започнал да правя една стена от транспортни палети. Планирам и етажерката и стеничката от палети да имат подсветки, които ще се включват при снимане, за да се създаде дълбочина.

 

Уютен декор с диванче

Тъй като студиото се намира на тавански етаж, повечето стени са скосени в единия ъгъл, за това трябваше да мисля креативно как да оползотворя това пространство. Реших този декор да бъде нисък, така, че да не се хваща чупката. За това направих едно диванче от палети, когато човек седне върху него, може да се снима без да се хваща тавана. За да не бъде скучна стената отзад, закачих 3 рамки, в които могат да се слагат различни картини в зависимост от продукцията, която се снима.

 

Усещане за студио

Този декор е главно за снимане на туториали за канала Nikolov Creative. За това исках да се усеща атмосферата на студиото, ето защо главния акцент са звукоизолационни панели, които съм нарязал, така че да подчертават скосения таван. Пред всеки панел виси крушка с по-топла светлина, за да подчертае структурата на панелите.

 

Незапочната кухня

Последният такъв декор все още не е започнат, но съм супер развълнуван за него, защото го планувам от доста време и скоро ще се захвана за работа. Идеята е да направя напълно функционален кухненски декор, за снимане на реклами и продукции свързани с готвене, кухненски уреди и т.н. Очаквайте ъпдейт за това скоро!

Последното помещение, което ще ви покажа е един от трите офиса, които са част от NC Studio и предстои да се довършат. Идеята на тези офиси е да приютат други креативни хора, фрийлансъри, видеографи, фотографи, дизайнери и други, с които да си колаборираме и помагаме да бъдем креативни. Ако имате желание да работите в студиото заедно с мен и други креативни хора, ми пишете на nikolai@nikolovcreative.com, за повече информация!